De firma Lexiago., een familiale onderneming gesticht in 1985 onder de naam R.A.P., verricht in onderaanneming oppervlakte behandeling van metalen zoals ijzer, gietijzer, aluminium en inox alsook materialen in plastiek (Polyester, ABS) en hout (MDF, ...).

Ze stelt 20 mensen te werk.

LEXIAGO heeft steeds gezocht naar het opvoeren en verfijnen van haar know-how voor het aanbrengen van poeder- en natlakken, alsook op het vlak van voorbehandeling van metalen (zandstralen, metalliseren, fosfateren, chromateren).

Zo heeft het bedrijf, door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd, betreffende een snelle en accurate uitvoering, als een ernstige, nauwgezette en perfecte kwaliteit brengende leverancier.

Dagelijks legt het team van specialisten zich toe op het behandelen van profielen, roosters, borstweringen, tanken, raam- en deurkaders, mechanische toebehoren en andere elementen. Dit kan zowel van één enkel stuk als voor series.

Lexiago kent een voortdurende uitbreiding en kan dan ook prat gaan op een uiterst veeleisend en erg tevreden cliënteel, dat uit de meest diverse sectoren afkomstig is:

 • metaalbouw
 • smederij
 • bouwbedrijf
 • industriële mechanica
 • publiciteit
 • kantoormeubelen
 • tuinmeubelen
 • old-timers

Dankzij het succes en reputatie gaan er voor Lexiago voortdurend nieuwe perspectieven open, die telkens weer nieuwe uitdagingen inhouden.

Maar directie, kader en technische ploeg zijn er klaar voor om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Voorbehandeling :

Zandstralen: heeft tot doel het ijzer, gietijzer of aluminium te reinigen. Door middel van perslucht worden de stalen korrels aan een hoge snelheid getransporteerd en tegen het materiaal geblazen, hierdoor wordt het oppervlak diep gereinigd. Deze behandeling is noodzakelijk voor een goede hechting van de metallisatie. Ze is doeltreffend en wordt in sommige gevallen gebruikt voor het beitsen van gelakte stukken.

Chemische oppervlaktebehandeling :

Fosfatatie op ijzer en gietijzer : fosfatatie is een van de meest gebruikte voorbehandeling voor het lakken. Met deze methode verkrijgt men een eerste antiroestlaag, alsook een fijne porositeit die de verfhechting verhoogt.

Chromatatie op aluminium door chroom omzetting : de eigenschappen van chromatatie zijn dezelfde als fosfatatie maar van toepassing op aluminium.

Antiroest bescherming :

Metallisatie: Het waarborgt een actief roestwerende bescherming op alle soorten staal en gietijzer. Het gemakkelijk aanbrengen en de technische prestatie van deze methode, zorgen voor een interessante oplossing op economisch vlak. Pure zinkmetallisatie, of met legering zink-aluminium, die op draad is getrokken wordt door middel van een vlamspuitpistool gesmolten en met perslucht op het oppervlak verspoten. Het gesmolten metaal stolt onmiddellijk zodra het in aanraking komt met het gezandstraalde staal en vormt een bekleding.

Voor meer technische inlichtingen, gelieve de website van de Federatie van Metalliseurs van België te bezoeken : www.metalliseurs.be.

Kleuren :

Alle standaard RAL kleuren, in de beschikbare glansgraad, NCS, Pantone
Speciale tinten : structuur, gemetalliseerd, hamerslag, imitatie roest, vernis,...

Lakken :

Natlakken : systeem voor het aanbrengen van verf, door verstuiving met een natlakpistool op metalen ondergrond of andere (polyester, ABS, MDF, ...).

Poederlakken : systeem voor het aanbrengen van verf, door elektrostatisch spuiten van ovenhardende poeders, karakteristiek voor metalen.

Links :

www.falco.nl/ral/ralkleuren_nederlands.php
www.metalliseurs.be/

De geschoolde medewerkers, de uitrusting en de werkorganisatie geven heel wat flexibiliteit betreffende de keuze en het veranderen van de kleuren, alsook voor de afmetingen van de te behandelen stukken.

De uitrusting bestaat uit een half- geautomatiseerde doorloop ketting met tunneloven en twee spuitcabines met box-oven.

Onze sterke punten:

 • Een grote werkflexibiliteit en aanpassing
 • Korte levertermijnen
 • Een ergonomische controle, waarborg van optimaal kwaliteit
 • Kwaliteits label ISO 9001
 • Naleven van de plaatselijke milieunormen

Presentatie-materiaal
Toegangscontrole
Industriele buizen
Historische monumenten
Meubilair
Bouwkundige machines
Brandblussers
Radiatoren

De firma Lexiago is ISO 9001 gecertifieerd sinds 1997. De doelstelling van dit attest ligt zowel op het industrieel als op het commercieel vlak. Elke werknemer is steeds bereid om hier rekening mee te houden ! Door deze procedures aan te wenden in de organisatie van ons bedrijf respecteren wij deze normen. Dit draagt bij tot de ambitie om te groeien en onze klanten tevreden te stellen.

LEXIAGO is lid van professionele verenigingen van oppervlaktebehandelingen zoals :

De aansluiting bij deze diverse professionele organisaties garandeert ons geïnformeerd te zijn over de laatste nieuwe technologieën en de opvolging van de verschillende regelgevingen betreffende de juiste werkmethodes.

LEXIAGO SA
Av. Konrad Adenauer, 5
1401 Nivelles
Ondernemingsnummer
0427.178.496

Arnaud Delacroix
Algemene directie

Bernard Hurbain
Productieverantwoordelijke

Erika Van Vlaenderen
Administratie en boekhouding

Contactgegevens :
Tel : +32 [0] 2 360 12 82
Fax : +32 [0] 2 360 33 16
info@lexiago.be
Openingsuren :
maandag tot donderdag: 8u tot 17u
vrijdag: 8u tot 15u